تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 8 أبريل، 2014

كيك اليوسفي من مطبخ بيرو

كيك اليوسفي  او الماندرين من مطبخ بيرو

المقادير
4 حبات يوسفى (مندرين)
3 بيضة + فانيليا
كوب الا ثلث سكر
نصف كوب زيت
2 وربع كوب دقيق خاص بالحلويات + ملعقة كبيرة بيكنج بودر



نقسم اليوسفى من النص علشان يكون سهل نطلع البذور


بالضغط عليها بين راحة اليد ستخرج كل البذور


فى الفود بروسيسور
نضع 3 حبات يوسفى مقشرة وحبة واحدة بقشرها
ولا تخافوا من وضع اليوسفى بقشره .. عن تجربة اكثر من مرة



نخلطهم
ومايمنعش نشوف لو فيهم أى بذرة مستخبية هنا والا هنا قبل خلط باقى المكونات



نضع باقى المكونات عليهم ماعدا الدقيق طبعا
ونخفق



نصب الخليط السائل على الدقيق
لو تلاحظوا فيه بعض الالياف من اليوسفى ..
برضوا ماتقلقوش كله هايتدارى بعد الخبز



نخلطهم بمضرب يدوى


هنا بعد الخلط
ندهن صينية بمادة دهنية



نصب الخليط وندخل الكيك فرن درجة حرارته 180 لمدة ربع ساعة وبعدها نخفض درجة الحرارة 160 لمدة 25 دقيقة او حتى النضج


وهنا بعد خروجها من الفرن


للتزيين
نسيح شيكولا مطبخ على حمام مائى



ونجهز آيسنج
كوب سكر بودر + 2 ملعقة كبيرة عصير برتقال أو عصير ليمون أو لبن حليب
ونخلطهم



نوزع الايسنج على الكيك وبعدين نعمل خطوط بالشيكولا السايحة



وهنا من جوة شايفين اللون والا الريحة بتاعتها وهى فى الفرن .. اممممممم
يلا بالهنا والشفا



من

0 التعليقات :

إرسال تعليق