تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 6 أبريل 2014

الحمام المحشي بالفريك من مطبخ بيرو

 الحمام من الأكلات المحببة عندنا فى مصر
والروعة أن يكون محشى بالفريك
ولكنى عندى مشكلة
هو أنى لو عملت الحمام لا يمكن آكل منه
آكل منه لو حد غيرى عمله .. ايه السبب الله اعلم
فبالتالى .. انا النهاردة هاعمل الحمام .. وعليكم بالهنا والعافية
نبدأ على بركة الله

نجهز الحمام بغسله جيداً ..
انا بيجيلى متنضف وجاهز يادوب اغسله كويس ويبقى جاهز للحشو




ونجهز الفريك (نغسله وننقعه فى ماء لمدة نصف ساعة)
والفريك أو الفريكة هي حبوب القمح الخضراء (القمح الأخضر) قبل جفافها تحصد سنابلها وهي خضراء وتعرض للحرارة عن طريق حرقها، ثم تجرش لتكون مثل البرغل


فى حلة متوسطة نضع ملعقتين سمن .


ثم نضع الفريك ونقلب لنحمره




وبعد التقليب حوالى 5 دقائق نضيف الماء الساخن ..
الماء يغطى الفريك فقط يعنى مش كتير


واضح فى الصورة دى انه الماء مش كتير
ونضع الملح والفلفل الاسود



وحوالى دقيقتين او 3 هانلاقى الفريك شرب كل الماء بتاعه
نخليه على جنب لغاية ما يبرد


الفريك كدة استوى نصف سواء او اقل .. لأنه هايكمل سوا فى داخل الحمام


وبعد ما يبرد الفريك نبدأ نحشى الحمام




وبعد كدة نجيب ابرة وخيط ..
انا بعقم الابرة بانى احرقها على النار وبعدين امسحها بمنديل نظيف ..
ونبدأ نخيط فتحة الحمام .. وبخيط الرقبة كمان علشان مايكونش فيه اى منفذ الفريك يخرج منه


وبكدة الحمام جاهز للسلق


فى حلة كبيرة نغلى الماء .. وأول ما يغلى انزل فيه الحمام


ولو لقيت أى ريم ظهر على وش الماء اشيله وبعدين احط بصلة وملح وفلفل اسود وورق لورا والتوابل اللى احبها


وهاياخد تقريباً نصف ساعة ويستوى
وبعدها أطلعه واصفيه من الشوربة


وأخيراً أحمره فى السمن البلدى أو زبدة ومعاها ملعقة زيت علشان مش تتحرق
بس طبعاً السمن البلدى بيدى طعم الحمام الأصلى ..


واقلبه فى السمن لغاية ما ياخد اللون الذهبى الجميل
ولا تنسى قبل التقديم تشيلى الخيط


النتيجة .. وأتمنى تعجبكم


وهنا شوفوا الفريك مستوى وجميل



من

0 التعليقات :

إرسال تعليق