تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 1 أبريل، 2014

التكا و الارز و الخبز البوري و سلطه البطاطس

 التكا و الارز و الخبز البوري و سلطه البطاطس من داليا السواح بالصور و الخطوات علي شهيه طيبه /

طريقه الفراخ التكا :
المقادير :

فرخه وسط
٢ كوب زبادي
ملعقه صغيره جنزبيل
ملعقه صغيره بابريكا
عصير ٣ ليمونه
نصف ملعقه كمون
ملعقه بهارات فراخ
قرن فلفل مفروم
ملعقه صغيره بهارات الجراماسالا اذا وجدت
٣ فص ثوم مفروم
ملعقه كاتشب
 
الطريقه :

تقطع الفراخ بالطول و نعمل بها فتحات و تضرب المكونات كلها و تتبل بيها الفراخ علي الأقل ساعتين ثم توضع علي شبكه في الفرن في الوسط بالفرن لمده ساعه علي للدرجه القصوي

الخبز البوري :
المقادير :

نصف كيلو دقيق تكفي ٩ رغيف
نصف ملعقه ملح
ملعقه كبيره سكر
ملعقه صغيره خميرة
كوب و ربع ماأ او حسب الحاجة حتي تلم العجينه
و ملحوظة العجينه لازم تكون مقفوله بمعني اول ما تلم لا نزيد كميه المياه
زيت للقلي 

الطريقه :

تضاف جميع المكونات و تعجن حتي تصبح عجينه متماسكه ثم نقسمها و تغطيها و نتركها تخمر لمده ساعه علي الأقل بعدها وفردها بالنشابه قطعه قطعه حتي تصبح رقيقه و نكون مجهزين زيت في انا و يكون غزير و ساخن مقدوح و نضع الرغيف و لازم نمسك كبشه و نفضل ندلس الزيت الساخن علي الوش لغايه ما يقب و يحمر و بعدها نضعه علي ورق ليشرب الزيت


الارز بالكركم و الكاري :
المقادير :

٣ كوب أرز بسمتي
ملعقه كبيره كركم
ملعقه كارى
٤ فص قرنفل
٣ ملاعق زيت ذره 
ماء


البطاطس بالمايونيز :

بطاطس مقطعه مكعبات مسلوقة
ملح
فص ثوم
٤ ملعقه كبيره مايونيز



من

0 التعليقات :

إرسال تعليق