العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 28 يناير، 2014

سباجيتي مع البقدونس و الثوم بالصور و الخطوات

في مقلاة نضع 1/2 كوب زيت زيتون (4 ملاعق كبيرة ) و نضع الثوم المقطع دوائر حتى يصبح لونه ذهبي الى بني و رشي ملح و فلفل اسود حسب الرغبة


نضيف البقدونس (ضمة) مقطعة


الفطر (اختياري )
 

نكون قد سلقنا المعكرونة و نضيفها على البقدونس ونحرك جيدا


و بالهنا و الشفا



نضع 3/4 كوب من الجبنة (اي نوع تفضليه انا استعملت القشقوان )


و بالهنا و الشفا
5
الوصفه من












شيش طاووق من مطبخ شاهي بالصور و الخطوات

كيلو افخاد دجاج مقطعة مكعبات متوسطة
نتبلها بالاتى(عصير بصلة متوسطة_علبة زبادى_فص ثوم مفروم ناعم_نصف معلقة صغيرة بهارات دجاج_ربع ملعقة صغيرة بابريكا_زعتر مجفف_كبابة صينى (و دى بديل لجوزة الطيب) _ملعقة كبيرة دبس رمان
_ملح و فلفل اسود
نتركها فى التتبيلة ليلة كاملة او اقل شىء 4 ساعات
وقت الطبخ نرصصها فى الاسياخ مع فلفل الوان و بصل و طماطم


  
نشوحها فى طاسة تيفال فيها ملعقة زبدة ع زيت على نار عاليا تاخد لون بسيط


م نرصها فى صينية فرن و نغطى الصينية و ندخلها فرن ساخن على حرارة متوسطة و نتركها الى ان يكتمل السوى و اما تسوى نشيل الغطا و تحمرها تحت الشواية



ثم يقدم مع ارز بسمتى بالكارى







الوصفه من
أسرار المطبخ مع شاهى

الأربعاء، 22 يناير، 2014

فريك بالدجاج بالفرن .... من مطبخ لؤلؤة بالصور و الخطوات

المقادير :
======
5 كاسات فريك منقى ومغسول
بصلة كبيرة مقطعة صغير
توابل (فلفل اسود - بهار حلو - قرفة ) ملح
زيت
دجاج مقطع ومتبل بملح وفلفل وقرفة
6 كاسات مرقة او ماء حسب الرغبة
الطريقة :
======
نضع الدجاج المتبل بالفرن ونشغل الحرارة من تحت وفوق حتى يحمر الدجاج

نشوح البصل في الزيت حتى يذبل نضع معه الفريك بالتدريج مع التقليب حتى يجف


ونضع مع التوابل ونقلب جيدآ حتى يتشرب التوابل جيدآنرفع الدجاج في طبق ونحتفظ بالصوص الذي نزل منه
نضع الفريك على صوص الدجاج بالصنية
 



نضع الدجاج على الفريكونضع المرقة على الفريك بالصنية ونغطي الصينية بالفويل وندخلها فرن ساخن

ساعة ونصف تقريبآ ويكون ناضج ومفلفل واذا بتحبوه طري اكثر نزيد مقدار المرقة كوب


ويقدم ساخن بالهنا والعافية




الوصفه من

.

الخميس، 16 يناير، 2014

ارز ابيض بالخضار بالصور و الخطوات

المكونات
كوب و نص ارز

كوب خضار مشكل
بصلة صعيرة
ماء (كوبين )
ملح و فلفل و رشة جنزبيل صغيرة
2 م كبيرة زيت

الطريقة
هتشوحى البصلة فى الزيت و اول نا تدبل تحطى الخضار و الماء و تسيبيهم يغلو خمس ل عشر دقايق
و بتكونى غسلة الارز و تحطييه على الخضار و حطى ملحك و فلفلك و رشة حنزبيل اختيارى و سوييه زى ما متعودة





 الوصفه من شطرة و لهلوبة

السبيط المقلى المقرمش بالصور و الخطوات

المقادير:
كيلو سبيط متنظف كويس
نص كوب خل
دقيق و زيت للقلى
التتبيلة:
ثلاث فصوص ثوم مفروم
م ملح
م كمون
م بهارات
نص م شطة
ليمونة و اربع ملاعق خل
م ك دقيق

 
بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين......الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه

 
التتبيله لازم يعود فيها مش اقل من ساعتين.....
دة الثوم
 
 
بتحضرى الخلطة بتعتك
م ملح
نص م شطة
م كمون
م بهارات
و ليمونة و 4 ملاعق الخل و اهم حاجة 3 فصوص التوم المفرومين



و متنسيش م الدقيق الكبيرة
 

 بتقلبى المكونات مع بعض و تحطى السبيط و تسيبيهم على الاقل ساعتين و يفضل اكتر من ساعتين قبل القلى


 وقت القلى بتحضرى طبق فيه الدقيق و تاخدى واحدة واحدة تحطيها فى الدقيق و يكون الزيت ساخن و اول ما تخلصى كام واحدة حطيهم فى الزيت مع بعض و هكذا


يستحب تغطية الإناء عشان بتترقع أثناء القلي
 

و صفييه و قدمييه و بالهنا و الشفا
 

 

الثلاثاء، 14 يناير، 2014

حلا المارس بالصور و الخطوات من منال عفيفي

حلا المارس بالصور و الخطوات من منال عفيفي .. حلا كاسات المارس فخم و سهل و علي البارد
نضع في قاع الكأس كيكة شيكولاتة ونفتتها بالشكل ده ونحاول نسويها ونضغط عليها حتى يستوي سطحها في الكأس
ممكن تجيبي كيكة شيكولاتة جاهزة او تعمليها في البيت
طريقة كيكة الشيكولاتة البسيطة:
نضع 4 بيضات في العجان الكهربائي مع قليل من الفانيليا ونخفقهم قليلا ثم نضع عليهم كوب سكر بودرة وحوالي 4 م ك زيت ونخفقهم ثم نضع عليهم 6 م ك من الماء الدافيء ونخفق ونضيف كوب دقيق منخول مع م ص بيكنج بودر و2 م ك كاكاو ونقلبهم ثم نصبهم في صينية مدهونة بالزيت او السمن ومرشوشة بالدقيق وندخلها الفرن لمدة ربع ساعة لاني وضعتها في صينية قصيرة الحافة وبحيث اني فردتها فيها طبقة مش سميكة يعني زي السويسرول كده




نحضر الكريمة:
2 ظرف كريم كراميل- 2 علبة قشطة - 6 حبات جبن كيري - 1 ظرف دريم ويب - علبة بسكويت صغيرة (170 جرام )مطحونة
نخفق مكونات الكريمة معا
الاول نخفق الدريم ويب والقشطة والدريم ويب والجبنة معا ثم نضع عليهم البسكويت المطحون ونخفقهم جيدا حتى يختفي اثر البسكويت المطحون وتكون كريمة ناعمة
نضع طبقة الكريمة على الكيكة وندخلها الثلاجة حتى تجمد





نحضر الطبقة الثالثة وهي خليط الشيكولاتة
4 مارس كبير - علبة قشطة - ظرف كريم كراميل
نضع في وعاء على النار علبة القشطة مع المارس المقطع قطع صغيرة ونقلبهم على نار هادئة حتى يذوب المارس تماما





  وبعد ان يذوب المارس تماما نضع ظرف كريم كراميل عليهم ونقلبهم ونرفعها من على النار


نطلع الكأس من الثلاجة ونضع عليه خليط المارس والقشطة وندخلها تاني الثلاجة حتى تجمد
ومن الافضل ان نعمل الحلى ونتركه بالثلاجة فترة طويلة يعني مثلا طول الليل ثم نقدمه\



  ونزينه على حسب الذوق انا هنا وضعت في المنتصف حبة مالتزيرز



 
الوصفه منManal Afify Kitchen

الأحد، 12 يناير، 2014

كيكة بالتمر بطريقة مبتكرة من مطبخ منال عفيفي

 
المقادير:
4 بيضات
2 كوب دقيق
كوب ونص سكر
نص كوب زيت
كوب زبادي
فانيليا - م ك بيكنج بودر - 3 م ك كسترد بودرةالطريقة :
نضع البيض في العجان الكهربائي مع الفانيليا ونخفقه
ثم نضع السكر ونخفق
ثم الزيت ثم الزبادي ونخفق
ننخل الدقيق كويس مع البيكنج بودر والكسترد ونضيفه على خليط البيض والسكر ونخلط بالسباتيولا مش بالعجان
ونصب الخليط في صينية فرن مدهونة سمنة ونرشها بالدقيق



لعمل خلطة التمر :
نحضر حوالي 4 م ك تمر مطحون ونضع عليها نص كوب ماء ونطحنهم معا في الخلاط حتى نحصل على خليط شبه سائل من التمر




 نضعه في كيس بلاستيك به قمع مثل الي في الصورة ونشكل به خطوط على وجه الكيكة بأي شكل تحبيه



  ثم ندخل الصينية الفرن المشغل مسبقا على 180 درجة مئوية لمدة25 : 30 دقيقة حتى تنضج




الوصفه منManal Afify Kitchen