العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 30 مارس 2014

سلطة باذنجان بالفستق … من مطبخ لؤلؤة

المكونات :
======
حبتين باذنجان مقطعين شرائح
حفنة بقدونس مفرومين
2 فص ثوم مفرومين
حفنة فستق مجروش
زيت زيتون
ملح وفلفل

الطريقة :
=====
نشوي الباذنجان بالفرن بعد دهنه زيت تحت الشواية
نخلط الجميع ونتركهم نصف ساعة ثم يقدم



بالهنا والعافية
اذا تريدوا الباذنجان محمر ممكن طبعآ بدل الشوي ولكن الشوي اخف .






جوانح دجاج مشوية …من مطبخ لؤلؤة

 المقادير :
=====
كيلو جوانح
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملح
5 فصوص ثوم مفرومين
ملعقة كبيرة زيت زيتون
عصير ليمونتين

الطريقة :
=====
نخلط مقادير التتبيلة
وننقع بها الجوانح اقل شئ ساعتين




نضع الجوانح في صينية فرن والافضل نضع ورقة فويل


تشوى في فرن حتى تنضج او على الفحم .
تقدم بالهنا والعافية



من

كيكة بحشوة الايس كريم وصوص الفراولة بالخطوات

 من مطبخ منال عفيفي كيكة بحشوة الايس كريم وصوص الفراولة بالخطوات


اولا :المكونات
بنحتاج كيكة شيكولاتة عادية
انا هنا عملت كيكة شيكولاتة (4 بيضات – كوب ونص سكر – نص كوب زيت -مع فانيليا وخلطتهم في العجان الكهربائي ثم اضفت عليهم كوب الا ربع حليب وخفقت الخليط تاني ثم اضفت حوالي 2 كوب ونص من الدقيق المنخول ومضاف له 2 م ص بيكنج بودر و3 م ك كاكاو بودرة)وخفقت الخليط بمضرب السلك ثم صبيته في صينية مدهونة ومرشوشة بالدقيق
انا هنا استعملت صينية فارغة من الوسط مثل الصورة


وبعد لما اطلعها من الفرن اتركها تبرد قليلا ثم اقوم بقص الجزء الاعلى من الكيكة ونضعه
جانبا



بعد كده نأخذ ملعقة ونحاول ان نفرغ منتصف الكيكة بدون ان نصل للقاع بحيث يطلع الفراغ كله متساوي


بعد كده بنحضر حشوة الايس كريم ودي المقادير بتاعتها:
- 2 ظرف دريم ويب (كريم شانتيه بودرة )
- ا ظرف كريم كراميل (البودرة مش الكراميل السائل)
- 5 م ك حليب بودرة
م ك جيلاتين بودرة مذابة في ربع كوب ماء دافيء
-8 حبات جبن كيري
-علبة قشطة



بنخلط المكونات كلها معا في الخلاط حتى تتجانس المكونات معا ويشبه خليط الايس كريم



بعد كده بنحضر صوص الفراولة(للاسف لم اصوره )
نضع حوالي 2 م ك مربى الفراولة مع ظرف جيلي فراولة مع كوب ماء على النار
ونقلبهم حتى يختلطوا معا ويذوب الجيلي والمربى
ثم نشيلهم من على النار ونضعهم في طبق زجاجي حتى يبرد ومن الافضل ان نضعه بالثلاجة حتى يتجمد قليلا
نبدأ نضع من خليط الايس كريم بالملعقة في الفراغ اللي عملناه في الكيكة
سوف نضع نصف خليط الايس كريم
ونضع صوص الفراولة في منتصف حشوة الايس كريم


وبعد كده نغطيها بالباقي من خليط الايس كريم


ثم نضع عليها الجزء الاعلى اللي قصيناه من قبل ونضغط عليها قليلا حتى لا يظهر اي فراغ بين الجزئين


ونزينها بأي طريقة نحبها
انا هنا غطيتها بالكريم شانتيه ورشيت عليها من فتات الكيك اللي طلعته منها



ومن الافضل ان نتركها ليلة كاملة في التلاجة( مع تغطيتها طبعا حتى لا تجف )لان طعمها بيكون احلى والذ في اليوم التالي
ولو حبيتي تعمليها من غير صوص الفراولة برده بتبقى حلوة جدا



من

الخميس، 27 مارس 2014

بسكويت جوز الهند باستخدام القمع بالصور

 المكونات ***
4 كوب دقيق
1/2 كوب نشا او كورن فلاور
1 م ك بيكنج بودر +3/4 كوب ذبدة
1/2 كوب زيت
3 بيض
1و1/4 كوب سكر ناعم بودرة
1 م ص فانيليا و للطعم نستخدم ( بشر برتقال اْو 1 م ص روح جوزهند )

الطريقة ***
نخفق الذبدة مع السكر الناعم 3 دقائق ثم يضاف الزيت و نخفق


ثم يضاف البيض مع الفانيليا وبشر البرتقال او روح جوز هند


واخيرا يضاف نصف الدقيق مع البيكنج بودر والنشا ثم يضاف باقي الدقيق ونخلط لتتجمع العجينة

*** ملحوووووووووظة
لو هنعمل بسكويت شوكولاتة ننقص من مقدار الدقيق 1/4 كوب ونستبدله بالكاكاو


انا استخدمت قمع نجمة مبطط بدون كيس حلواني لاْن العجينة سهلة جدا في تشكيلها


 وباستخدام اليد وضعت العجينة في القمع لاْن حجمه كبير والعجينة سلسة جداااااا


وده شكل بسكوت جوز الهند في الفرن

طريقة التسوية ***
نسخن الفرن علي 170 او حرارة هادئة
ويسوي من 10 ل 12 دقيقة هتي يصبح ذهبي اللون


اما بسكويت الشوكولاتة نفس مقدار العجينة ولكن
ننقص من العجينة 1/4 كوب دقيق ونستبدله بالكاكاو الخام


وده شكل بسكويت الشوكولاتة يمممممممم مقرمش جداااااا ولذيذ


وده شكل بسكويت جوزالهند المقرمش اللذيذ
ويمكن حفظ البسكويت مغطي في علبة بلاستيك
وبالف هنا

من

طريقه عمل السكر البني البسيطه بالصور

 اخلطي (1 كوب سكر ابيض +1 م كبيرة عسل اسود)

وذلك لتحصلي علي سكر بني فاتح واذا اردتيه غامق اضيفي 2 ملعقة كبيرة عسل اسود ل1 كوب سكر واخلطي جيدا

بس ﻻزم بيتشال فى برطمان مغلق فى الثلاجه عشان بحس ان طعمه بيغير لما يتساب برة خصوصا لما الجو يبقى حر


من

صينية فريك بالفراخ شهية جدا بالفرن

المكونات ***


(فرخة مقطعة قطع
م ص من خليط لورا وحبهان وقرفة
1 م ص مسح ملح
2 كوب فريك غير منقوع
2 فص ثوم
بصلة قطع
مكعب مرقة وفلفل
فلفل رومي

لعمل الشوربة ***

اول شئ ناْخذ الرقبة والاجنحة والجزء المتعلق بالورك ونضع عليه فلفل رومي وبصلة وفلفل وحبهان وملح ومكعب مرقة ونشوحهم ثم نضيف عليهم ماء
وكده نكون جهزنا شوربة نستخدمها للطاجن وطبق بجانب الصينية مثل شوربة او ملوخية


نضع معلقة سمن ونحمر قطع الفراخ كما بالصورة ثم نضعها في طبق ونضع مكانها البصل



ثم نشوح البصل مع فلفل وخليط من قرفة و لورا وحبهان مطحون معلقة صغيرة



ثم نضع الفريك وطبعا مش هننقعه عشان يستوي مع الفراخ فوق البصل وعليه 2 فص ثوم مبشور و معلقة ص ملح  ونقلب



ثم نضع الفريك في صينية مع الفراخ ولكل كوب 2 كوب شوربة



ثم نضع الشوربة عل الصينية وندخلها الفرن ونغطيها بورق فويل علي حرارة 190 مدة ساعة او حتي تنضج



ثم ننزع الغطاء او ورق الفويل ونترك الصينية تحت الشواية او نتركها حتي يتحمر وجهها



ونقدمها مع بقي طبق ملوخية مصرية او طاجن بامية
اممممممممممممممم





من

الثلاثاء، 25 مارس 2014

سلطة البطاطس بشرائح الطماطم من مطبخ فريده

 المكونات ***

3 حبات بطاطس متوسطة ومسلوقة من 7 ل10 دقايق
2 فص ثوم كبير
4 م ك زيت ذرة
2 م ك ماء
1 ليمونة
1/2 ربطة بقدونس مقطعة
2 بصل اخضر مقطع او شرايح بصل احمر صغيرة ورقيقة
2 م ك خل
نصف م ص ملح
1/4 م ص كمون
رشة فلفل اسمر



الطريقة ***


اول شئ نقطه البصل ونضعه في طبق مع الخل وعصير الليمونة +كمون وفلفل وملح و 2 م ك ماء مع زيت الذرة ونقلبهم



ثم نفرغ قلب الطماطم بمعلقة ونقطعها شرائح ولازم تكون طماطم جامدة للسلطة



ثم نضع مكعبات البطاطس مع خليط الخل والثوم والبقدونس ونقلبهم ثم نضيف الطماطم بعد تقليبهم ونقلبها معاهم بخفة وممكن نحتفظ بيها في الثلاجة مغطاة لوقت التقديم



تقدم مقبلات لذيذة مع السندوتشات




من 

مطبخ فريدة فى كل شىء